Get Adobe Flash player
Български (България)Russian (CIS)English (United Kingdom)
There are no translations available.

 

 

Участие в Международното туристическо изложение "Ваканция 2013", гр.София /14 - 15.02.2013 г./

 

    Председателят на Сдружението Милена Трифонова и консултантът доц. Евгений Николов взеха участие в Международното туристическо изложение "Ваканция 2013", организирано в Интер ЕXPO център в гр. София.

     Изложението се проведе под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и в сътрудничество с Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА), Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА), Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). В него взеха участие над 270 изложители от България и чужбина.

     Милена Трифонова и доц. Евгений Николов проведоха срещи с представители на български туроператори и общини, с директора на Регионалния исторически музей гр. Русе, с Туристическата организация на о. Евия – Република Гърция, с туроператори от Италия, Румъния, Република Сръбска, Македония, Албания, Куба и Доминиканската Република.

     Специално внимание бе отделено и на деловата програма, където на семинари и кръгли маси представители на МИЕТ, браншовите организации, туроператори и неправителствени организации обсъдиха наболели проблеми в отрасъла - устойчивото развитие на туризма, нормативната уредба, културния туризъм и подготовката на българските градове, кандидати за културна столица на Европа през 2019 година.